Skaffa ett robust arbetsbord för din verkstad

Det hanteras tunga varor i en verkstad och arbetsbordet måste tåla en mycket hög belastning. Stommen ska vara extra robust och dessutom bör du välja ett bord som är stort nog för era behov.

Det är viktigt att du har alla dina redskap och verktyg lätt åtkomliga, så att du slipper onödiga lyft och förflyttningar. Arbetsytan måste räcka till, så att du lätt kan utföra alla sysslorna. Dessutom måste arbetsbordet tåla tuff belastning och kanske också kemiska medel, oljor och liknande, Det ska vara lätt att torka av och hålla rent. Du har rätt att ställa höga krav på ditt arbetsbord, och det finns många modeller att välja mellan.

Extra tillbehör kan underlätta jobbet

Du kan också välja tillbehör som underlättar arbetet vid bänken. Det kan vara en verktygstavla eller extra hyllor. När du tittar på nätet ser du många olika tillbehör och arbetsbord för verkstad. Om du vet att det kommer att vara hög belastning på bordet, är det bra att välja extra kapacitet. Ta till lite i överkant, och välj ett bord som klarar lite mer än vad du beräknar att lasta på det. Då riskerar du inte att det sker några olyckor.

Ergonomin är viktig och att ha ett bra arbetsutrymme. Det är också en fördel att ställa in höjden på arbetsbordet så att det passar längden på den som arbetar där. Oavsett om bordet ska användas för tunga laster, packning eller montering, ska det vara tillräckligt stort och robust för att vara en bra arbetsplats.