Jobba med redovisning i Stockholm

Om man är utbildad ekonom eller har andra kvalifikationer som passar för att arbeta på en redovisningsbyrå i Stockholm så är detta något som man verkligen bör överväga att göra karriär inom. Att jobba med redovisning i Stockholm innebär att man hela tiden har många uppdrag och detta är något som även ser ut att hålla i sig i framtiden – ett säkert yrkesval således. I Stockholm får man dessutom jobba med alla typer av företag då man arbetar med redovisning – naturligtvis beroende på vilken firma man tillhör – och det kan handla om stora, multinationella företag likväl som att sköta redovisning hos en enskild person som just startat eget. Det finns alltså ingen risk för att bli uttråkad om man jobbar med redovisning i Stockholm – något som annars brukar kunna vara fallet om man utför samma sorts yrke i en mindre stad. Detta då kunderna i en sådan brukar ha ungefär samma omsättning, hålla samma storlek och ständigt återkommer. Variationen i Stockholm gör att arbetet också blir lite mer spännande om man är verksam inom redovisning. 

Återigen – detta beror ju också på vilken sorts byrå du får arbete på inom redovisning i Stockholm. Ofta brukar man här kunna säga att större byråer hanterar större företags redovisning medan mindre redovisningsbyråer sköter om de lite mindre verksamheterna. Detta kan gälla lite som en tumregel om man söker jobb inom redovisning i just Stockholm. 

Ibland kan det också vara en god idé att lära sig yrket från grunden och då kanske börja på en lite mindre byrå för redovisning i Stockholm då detta ofta är en bra sak att ha i sitt CV om man i framtiden vill jobba med lite större företag och deras redovisning. Chanserna finns dock – som sagt – att oavsett storleken på redovisningsbyrån i fråga, man ändå får möjligheten att prova båda delarna.

Starta egen byrå för redovisning i Stockholm

Alternativ nummer tre som man har om man vill arbeta med redovisning i Stockholm är att man startar en egen firma snarare än att arbeta åt någon annan. Detta har både sina för- och nackdelar och man ska här veta att det kan vara ganska svårt att få in en fot på marknaden som nykomling inom redovsining i Stockholm. 

De flesta företag har sin redovisningsbyrå och håller sig kvar vid denna över en längre tid. För att lyckas måste man som nystartad firma jobba mycket med personlig kontakt, bemötande och även vara beredd på att erbjuda lägre priser än vad de etablerade konkurrenterna är villiga att göra – men har man väl lyckats med det, ja då är också chanserna goda att man själv blir etablerad inom redovisning i Stockholm. 

Redovisning i Stockholm är en stor bransch och det finns fortfarande plats för fler företag. Så länge det hela tiden startar nya företag inom olika branscher så kommer alltid att redovisning vara en tjänst som kommer att behövas och speciellt då i Stockholm där ökningen av enskilda firmor är som störst i landet. 

Publicerat den
Kategoriserat som Ekonomi