Företagslarm – viktigt att tänka på 

Dags att investera i företagslarm? För många företag har ideliga inbrott, hot mot personalen, skadegörelse och stölder skapat ett behov av företagslarm och en ökad trygghet och säkerhet. Det är en riktigt bra idé att ta steget för att bygga upp en säker arbetsplats – och det kan också handla om en av de absolut bästa investeringarna man tar. 

Det man emellertid också bör tänka på är att företagslarm kommer i olika former och att man av den anledningen också bör göra ett mer aktivt val. Det räcker sällan med bara ett larm som tjuter. 

Här nedan tänkte vi rada upp några viktiga saker att tänka på inför en investering i företagslarm – och genom detta förhoppningsvis göra ert val lite lättare och mycket bättre. Enligt följande: 

  • Rätt partner är viktigt. Hur ser era behov ut? Att välja ett företag som erbjuder företagslarm är en viktig del av köpet. Det företag ni väljer ska kunna genomföra en riskbedömning, se över vilka luckor som finns och – inom er budget – skapa en lösning för era behov. Var noga med valet av partner i den här frågan. Hur lång erfarenhet har man, vilka produkter erbjuder man, finns det referenser – och hur ser man på framtida hjälp med exempelvis underhåll och service? 
  • Era behov i centrum. Företagslarm borde egentligen översättas till säkerhetssystem. Det handlar nämligen mer om det då det exempelvis kan skalas upp med kameror, med passersystem, med larm och med andra säkerhetsdetaljer. Hur många detaljer behöver ni – och vad kan ni vara utan? Era unika behov ska alltid vara i centrum och ett företagslarm ska alltid kunna skräddarsys för att just er verksamhet ska få maximal trygghet. 
  • Försäkringsbolaget. Glöm inte att kontakta ert försäkringsbolag i samband med att ni planerar för en investering i företagslarm. Dessa ser positivt på sådana investeringar och det kan innebära en lägre premie i framtiden. Redan där kan er initiala kostnad börja betala av sig – även rent ekonomiskt. 

Ta reda på mer genom att besöka: företagslarm.nu