Bokföringsprogram för egenföretagare

Nya, smarta bokföringsprogram använder sig av en app så att en upptaget företagare enkelt kan sköta bokföringen på språng. Det är att ha bokföringen i fickan.

Att säga upp sig från en anställning för att starta eget och bli småföretagare är ett väldigt stort steg att ta. Men ibland kan det vara det enda rätta att göra. Det ger en möjlighet att bestämma över sin egen vardag på ett sätt som helt enkelt inte är möjligt när man har en chef över sig.

De bitar som gör att man kan tveka att ta steget är nog främst att man själv behöver se till att få och upprätthålla ett tillräckligt stort underlag av kunder. Dessutom är man kanske rädd att man kommer att behöva lägga mycket mer tid än en vanlig fyrtiotimmarsvecka för att få ekonomin att gå ihop och för att hålla kunderna nöjda.

Bokföringsprogram som är enkelt att använda

Den tredje och sista biten som kan ses som en tröskel, är det där med bokföring. Särskilt för den som har ett manuellt yrke, hantverkare till exempel, kan det ta emot väldigt mycket att behöva sätta sig in i hur just bokföring fungerar. Området är onekligen komplext.

Som tur är så finns det dock riktigt smidiga bokföringsprogram att använda nuförtiden. Det finns till och med program i form av appar, som gör att man kan fixa bokföringen på språng. Ett foto av det som ska utgöra verifikation, några klick, och så är det ordnat. Det kan knappast bli enklare.