Om oss

Vi som skriver på den här sidan är ekonomer, redovisningskonsulter och – kanske framförallt – vana företagare. Samtliga av oss har drivit – eller driver fortfarande – företag. Vissa större, andra lite mindre – men alla framgångsrika. Hur har vi lyckats? Det är det den här sidan kommer att ge svar på.

Vi vet vad som krävs för att lyckas driva ett eget företag och vi vet att det inte kommer någonting gratis. Det du tjänar är frukten av ditt hårda jobb, dina ansträngningar, dina val och dina uppoffringar. Är det något råd vi direkt kan ge till dig som funderar på att starta eget så är det just det: var beredd på att det kommer att krävas blod, svett och tårar innan du når dina mål och innan du har en verksamhet som kan liknas vid ett självspelande piano. Är du inte beredd på detta så kommer fallet att bli hårt och uppvaknandet bryskt. Få företag har förmånen att direkt bli lönsamma och direkt bli efterfrågade hos kunder, affärspartners och investerare.

Att ha koll på den egna ekonomin är en förutsättning och här kommer rådet att vara att ta hjälp. Har man aldrig sysslat med ekonomi och företagande så kan det ena ta udden av det andra. Fokus ska läggas på det huvudsakliga området och gällande det ekonomiska så kan det ta både tid och kraft. Fler än ett företag har gått omkull och fler än en företagsledare har satt sig i svåra situationer som en följd av slarv med bokföring, redovisning, skatteinbetalning och inbetalning av moms. Genom att ta hjälp så ger man sig själv en möjlighet att i lugn och ro bygga upp en stabil verksamhet genom att få in fler kunder och därmed också få en ökad omsättning.

Vår målsättning med den här sidan är att dels avdramatisera företagandet – har du en idé och något du verkligen tror på: våga ta steget! – men där vi samtidigt också trycker på det svåra och det som man absolut inte får underskatta. Vi hoppas att den här sidan blir en sådan som du återvänder till i jakt på nya tips, ny inspiration och ny fakta om företagande och ekonomi.