Jobba med rekrytering i Stockholm

Är det annorlunda att söka ett jobb i Stockholm mot i övriga landet? Hur går det till när ett rekryteringsföretag arbetar och vad är det man ska tänka på, när man anlitar ett sådant företag?

Även om det är vanligt att anlita ett rekryteringsföretag så är det ännu många som väljer att sköta anställningsprocessen själva. Det kan bestå av en enkel annons eller ett försök att hitta någon bra med hjälp av vänner och bekanta. Men i större städer som Stockholm är det nästan uteslutande rekryteringsföretag som sköter annonsering, gallring, intervjuer och val. Även om du som företag kan välja vad du vill göra själv och vad du vill vara delaktig i.

Flera olika vägar att hitta duktig personal

För ett rekryteringsföretag i Stockholm är det fortfarande först och främst annonsering som gäller. Det är en väl beprövad taktik att nå ut till många och att visa att det finns en tjänst att söka. Men idag är det också mycket vanligt att gå via andra vägar och kanaler för att hitta rätt person för tjänsten. Det finns professionella nätverk där rekryterare kan söka upp någon som kan passa. Därefter skickas en förfrågan ifall personen kan vara intresserad av tjänsten. Det finns även grupper på sociala medier dit många rekryterare söker sig för att kunna fånga in intressanta personer. Eller så kan det vara någon som rekryteraren känner sedan tidigare process, men som kanske kan få en andra chans på den nya tjänsten som annonseras ut.